Eerste wedstrijd gevloten vandaag (en wat voor een bizar slot)

Een nieuwe hobby. Ik hoop hier veel plezier aan te beleven. Op mijn web-log zal je af en toe eens een berichtje voorbij zien komen over deze nieuwe hobby.

Aan het einde van afgelopen voetbal seizoen heb ik een cursus gedaan tot amateur scheidsrechter bij de KNVB. Deze heb ik met succes doorlopen. Vanmiddag zou ik mijn eerste wedstrijd fluiten.

De eerste paar wedstrijden die je als scheidsrechter fluit krijg je een coach mee. Deze beoordeeld en helpt je waar nodig.

Vanwege hetgeen wat ik hier onder ga neerzetten laat ik de namen van de teams die tegen elkaar speelde maar eventjes voor mijzelf. Ook het voorval houd ik even vaag.

Ik denk dat deze wedstrijd zal ingaan als een van de eerste wedstrijden waarbij een scheidsrechter tijdens zijn eerste wedstrijd de wedstrijd heeft moeten staken. De reden waarom ik gestaakt heb is zeker terecht en niet te wijten aan de spelers zelf.

De wedstrijd verliep fair en eerlijk. De spelers hadden respect naar elkaar.

In de 81e minuut fluit ik voor een overtreding waarbij twee spelers met elkaar in botsing komen. Een speler blijft geblesseerd liggen. Tijdens dat ik naar de geblesseerde speler loop om te kijken of deze in orde is, komt er iemand uit het publiek die de andere speler een klap verkoopt. Beide teams waren hierdoor ontdaan. Als scheidsrechter kun je dan alleen maar besluiten om de wedstrijd gestaakt te beschouwen.

Ik vond dit een bizar einde van een sportieve wedstrijd. Van mijn coach heb ik een paar verbeter punten gekregen waar ik de volgende keer zeker iets aan heb. Het mooie was dat er vele mensen waren die mij goed vonden fluiten. Ik ben daarom ook zeer tevreden over mijn eerste wedstrijd. Dat er meerdere mogen volgen.

If you enjoyed this article, Get email updates (It’s Free)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>