25 juni en 2 juli 2010 (nacht werk)

Na de kater (WK finale) van gisteren, gaan we met frisse moed weer verder. Hopelijk hebben we over vier jaar weer een kans.

Even terug naar de werkelijkheid. De afgelopen periode heb ik niet veel diensten kunnen draaien voor de dierenambulance. Deze en volgende maand zal waarschijnlijk hetzelfde zijn. Ik vind dit jammer maar sommige dingen (zoals betaald werk) gaan nu eenmaal voor.

Dat het nog echt vogel seizoen is voor de dierenambulance blijkt wel uit dat tijdens deze twee diensten. Van de 14 ritten waren er 9 vogel gerelateerd.

Op 25 juni begon mijn dienst met de melding van een jonge meeuw. Deze werd tot een paar keer toe door de moeder uit het nest gegooid en aangevallen. De tweede melding betrof iemand die een vol nest met kleine pulletjes (baby eendjes) zonder moeder had aangetroffen. Deze melder was zo vriendelijk om ze allemaal bij elkaar in een kartonnen doos te doen waarna ik ze naar het vogelhospitaal gebracht heb. Daar zullen ze met veel liefde worden grootgebracht totdat ze groot en sterk genoeg zijn om voor zichzelf te kunnen zorgen.

Ik had net mijn avondeten op toen ik melding kreeg van een lugubere karakter. Iemand die door een park aan het wandelen was trof in het water een kadaver aan. De melder wist niet om wat voor dier het ging. Toen ik eenmaal ter plaatse was trof ik inderdaad een kadaver aan. Het bleek een verdronken kat te zijn die daar kennelijk al een tijdje lag. Jullie kunnen je voorstellen dat ik deze rit niet prettig vond. Een chip had deze kat niet. Ik heb het dus maar afgelegd op het dierenasiel.

De drie overige ritten van deze dienst betroffen allemaal vogels. De eerste was een jonge duif welke onverwachts bezoek kreeg van een kat. De tweede betrof een overleden gans die ik niet gevonden heb en de laatste was een baby duif (weesje). 

Op 2 juli zou het een latertje worden (of een vroegertje als je dat wilt :)). Het zou een bijzondere dienst worden.

De dienst begon niet echt bijzonder. De eerste twee meldingen waren twee vogels. Dit betrof een duif en een Vlaamse gaai.

De derde rit bracht mij bij een spoedgeval. Een hond was onwel geworden. Helaas duurde het, in de ogen van de eigenaar van de hond, te lang voordat ik wist naar welke dierenarts ik kon. Inmiddels had ik de hond al in de auto geladen toen ik hoorde welke dierenarts dienst had. Toen de eigenaar eenmaal door had naar welke dierenarts we gingen sprong deze uit de auto, nam de hond mee en ging er vandoor. Tegelijkertijd was deze eigenaar erg onvriendelijk tegenover mij en tegenover de dierenambulance. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt, maar kennelijk doen mensen rare dingen als ze in paniek zijn. Uiteraard was ik even boos maar niet voor lang want de volgende rit stond al weer op de agenda.

Dit betrof een eend met botulisme verschijnselen. Helaas was deze al in een gevorderde stadium en was daardoor de kans dat de eend het zou redden klein. Ik heb de eend ingeleverd bij het vogelhospitaal.

Hierna was de dienst nog niet voorbij. Een wilde kitten die gevangen was in een vang kooi moest naar het dierenasiel gebracht worden. Op de terugweg naar huis kreeg ik nog een melding van een gewonde meeuw. Op de aangegeven locatie heb ik geen meeuw kunnen aantreffen.

Ik stond op het punt mijn bed in te duiken voor de nacht toen de telefoon weer ging. De melder zag een aangereden kat aan de kant van de weg liggen. De melder vermoede dat de kat nog leefde. Bij aankomst bleek het helaas anders. De kat was nog wel warm, maar overleden. Deze kat had gelukkig wel een chip, maar vanwege het tijdstip was het onmogelijk om contact te krijgen met de vermoedelijke eigenaar. De kat heb ik daarom maar afgelegd op het dierenasiel.

Om 03:30 werd ik wakker gebeld met de mededeling dat iemand een zwerfhondje gevonden had. Bij aankomst bleek het om een hele lieve King Charles Spaniël te gaan. Vanwege het tijdstip en omdat het toch wel een erg schattig hondje was heb ik maar besloten om de hond s' nachts bij mij op te vangen. Uiteraard vond ik dit erg gezellig.

Om 08:30 heb ik afscheid genomen van mijn tijdelijke logé en hem afgegeven aan het dierenasiel. Uiteraard kon ik het niet laten om een foto van de hond te maken. Deze wil ik jullie niet onthouden. Helaas was de hond niet zo fotogeniek als ik zou willen, maar het is mij toch gelukt.

020710zwerfhondjesnachts

If you enjoyed this article, Get email updates (It’s Free)

2 reacties op “25 juni en 2 juli 2010 (nacht werk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>