30 juli 2010

Dit zou mijn laatste dienst zijn voordat ik op vakantie ga. Volgende week dinsdag ga ik op vakantie en ben dan bijna de rest van de maand weg. Deze maand had ik ook helaas weinig tijd om veel diensten te draaien.

Deze dienst zou weer een pittige worden. Eentje welke mij pas om 03:00 thuis bracht. Ook had ik wederom een tijdelijke logé. Deze dienst bestond uit 10 ritten, net geen record (voor mij). Om een indruk te geven hoeveel tijd er in een dienst kan zitten, vermeld ik deze keer de tijdstippen erbij.

Om 17:45 kreeg ik mijn eerste melding. Een meeuw zou agressief reageren naar voorbijgangers en fietsers. Als ik dit hoor dan weet ik eigenlijk al meteen dat dit om een moeder meeuw gaat die haar jong kwijt is. Bij aankomst zag ik inderdaad een meeuw die dreigend de buurt in de gaten hield en constant aan het roepen was naar haar jong. Het jong hoorde ik ook echt antwoorden en na enig zoeken, met behulp o.a.van omstanders, kon ik het jong vinden. Nadat ik toestemming kreeg van een van de huiseigenaren om daar het dak op te mogen, heb ik het jong kunnen herenigen met zijn moeder.

Helaas krijgt de dierenambulance veel van deze meldingen. Meeuwen die broeden veroorzaken veel geluidsoverlast en hinder. Als dierenambulance kunnen (en mogen) wij hier weinig aan doen. Het is namelijk strafbaar om een nest te verplaatsen. Had ik in dit geval het jong niet kunnen herenigen met de moeder, dan had ik het mee moeten nemen naar het vogelhospitaal. De meeuw zou dan een wees geworden zijn.

Om 18:40 ging ik naar de volgende melding. De melding was als volgt: Voorbijgangers hadden met een bootje een duif uit het water gevist en meegenomen naar huis. Toen ik aankwam op de opgegeven locatie constateerde ik dat deze locatie geen bestaand adres was. Ik ging er dus van uit dat deze melding vals was. Later bleek dat anders.

Om 20:15 kreeg ik de volgende melding. Gelukkig kon ik hiervoor rustig eten want thuis ben ik niet meer geweest tot het einde van mijn dienst. Bij een groot bedrijf in deze regio, waar ik nog gewerkt heb vroeger ;-), lag een gewonde meeuw. Deze meeuw was behoorlijk gewond en heb ik meegenomen.

Om 20:40 kreeg ik een melding die ik nog niet eerder gehad had, namelijk een gewonde reiger. Nu weet ik dat het vangen van een reiger behoorlijk gevaarlijk kan zijn. Als ik zou mogen kiezen tussen het vangen van een gezonde zwaan of een gewonde reiger, kies ik toch liever de zwaan. Gelukkig is mij geleerd hoe ik een reiger moest vangen en zou het geen probleem opleveren.

Toen ik aankwam bij de reiger, zag ik een jonge reiger met een gebroken vleugel. Dat het een jonge reiger was en dat het (helaas) een gebroken vleugel had, maakte het voor mij gelukkig een stuk eenvoudiger. Helaas werd het niet zo makkelijk. De reiger was helaas alleen per bootje te bereiken. Gelukkig kon ik deze lenen van een buurtbewoner. Nadat ik de reiger gevangen had, heb ik deze in de zwanen zak gedaan en meegenomen.

Om 21:35 belde dezelfde persoon op van de 'niet gevonden' duif van eerder op de avond. Ditmaal met de mededeling dat ze de duif wel zou brengen naar een af te spreken locatie. Daar aangekomen heb ik de duif in ontvangst genomen en meegenomen.

Om 22:00 kreeg ik wederom een melding van een jonge meeuw. Helaas kon ik deze niet meer terug zetten rond het nest en heb ik dus meegenomen.

Om 22:45 kreeg ik de melding van een zwerfkat. Gelukkig bleek de kat gechipt te zijn en een eigenaar te hebben. Ik kon deze dus gelukkig herenigen met de baasjes.

Een uur later (23:45), nadat ik eerst de drie vogels naar het vogelhospitaal had gebracht, kreeg ik de melding van een andere zwerfkat. Deze had helaas geen chip en zou ik dus naar het dierenasiel brengen.

Helaas zou ik daar geen tijd meer voor krijgen omdat ik nog tweemaal de melding van een aangereden kat kreeg. Namelijk om 00:30 en om 01:20. De eerste kat was helaas al overleden bij aankomst en had geen chip. De tweede leefde nog wel.

Bij aankomst bij die kat, trof ik een aangereden kat aan die er zeer slecht aan toe was. De kat bleek een bekende uit de buurt te zijn omdat ik de buren van de eigenaren ook aantrof bij de kat. Helaas waren de eigenaren een paar dagen geleden op vakantie gegaan. Voor de buren was dit dus erg vervelend. Deze gingen ook mee naar de dierenarts. Helaas bleek daar dat er niets meer voor deze kat te doen was. Euthanasie was helaas de enige humane oplossing. 

Omdat het inmiddels dusdanig laat was, had ik maar besloten om de zwerfkat die ik nog in de auto had, een nachtje bij mij thuis te gunnen. Om 03:00 kwam ik pas thuis.

Uiteraard vond ik dit erg gezellig. Het was een erg lieve en rustige kat. Helaas ben ik vergeten om een foto te maken dit keer. 

Helaas kon ik maar een paar uurtjes slapen omdat s' ochtends de auto ingeleverd moest worden. Ook moest ik nog mijn logé en de overleden kat wegbrengen voordat ik de auto kon inleveren.

Al met al een vermoeiende dienst met hoogtepunten en dieptepunten. Sommige dieptepunten heb ik hier niet vermeld en zal ik ook niet doen. Uiteraard heb ik hier mijn redenen voor.

Tot september!

If you enjoyed this article, Get email updates (It’s Free)

1 reactie op “30 juli 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>