Een hele tijd geleden

Het laatste log op mijn web-log stampt alweer af van begin augustus. Gedurende deze tijd is er veel gebeurd.

Door tijdgebrek, vanwege werk etc., heb ik in september moeten besluiten om te stoppen bij de dierenambulance. Voor mij was dit een heel moeilijke keuze. Mijn hart blijft bij de dieren en ik vind het ook heel moeilijk om daar afstand van te doen.

In november ben ik begonnen om 1 keer per een of twee weken naar het dierenasiel te gaan en daar met een asielhondje te gaan wandelen. Dit vind ik erg leuk. Dit heb ik nu twee keer gedaan. De eerste keer liep ik met een duo'tje. Dit waren kruising Keeshondjes. Erg schattig. De tweede keer was met een kruising Rottweiler/herder. Een leuke maar toch op zijn tijd wat onzekere hond.

Wat ik met mijn web-log ga doen weet ik nog niet.

Toen ik nog dierenambulance chauffeur was had ik na augustus niet echt hele bijzondere ritjes gehad. Twee waren er wel bijzonder en wil ik met jullie delen.

De eerste rit betrof een wel heel brutale dumping van een kat. Helaas voor de eigenaar staat het allemaal op de beveiligingstape van de dierenarts. Ik weet alleen dat ik de kat veilig en wel naar het dierenasiel heb gebracht. Op de beveiligingstape zie je een persoon de dierenarts binnenlopen met een kat. Deze kat wordt vervolgens binnen bij de deur neergezet en de persoon loopt weg. Toen ik dit hoorde sprongen bij mij uiteraard de nekharen overeind. De kat werd nagekeken door de dierenarts waarna ze ons belde.

De tweede rit was een rit waarvoor ik de brandweer heb moeten inschakelen. Ik trof namelijk een zwaar gewonde zwaan aan in het midden van een grachtje. Met het materiaal wat ik in de auto had lukte het mij niet om de zwaan te pakken te krijgen. Een boot charteren lukte helaas ook niet. Gelukkig wilde de brandweer mij wel helpen. Zelfs de brandweer had moeite om de zwaan uit het water te krijgen, want toen de zwaan zag wat er ging gebeuren, probeerde het weg te vluchten. Uiteindelijk was het toch nog gelukt om de zwaan te vangen. Helaas was de zwaan niet meer te redden. De beide vleugels waren gebroken. De dierenarts heeft de zwaan toen maar in laten slapen.

 

 

If you enjoyed this article, Get email updates (It’s Free)

2 reacties op “Een hele tijd geleden

  1. Jammer dat je gestopt bent bij de dierenambulance, maar ik kom je dan nog wel eens tegen op het asiel, kunnen we daar gezellig koffie drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>