Even iets anders: Dierenleed bij paarden

Even maar weer eens een update'je. Ik hoop regelmatiger iets te kunnen posten hier maar tot nu toe lukt dat niet erg.

(In het volgende stukje: Waar ik paard(en) schrijf kan ook pony (of ponies) gelezen worden)

Welke berichten ik elke keer weer triest vind en wat helaas een hot item is de laatste paar jaren, is de dierenleed met paarden. Als je de volgende Link volgt dan zie je het laatste voorbeeld hiervan.

Helaas is er veel onwetenheid qua paarden en ponies. Mensen vinden ze leuk en schaffen er daarna eentje aan zonder echt te weten hoe je zo'n dier goed moet verzorgen.

Vaak is de afrastering niet goed waarin de paarden in de wei staan. Dit kan leiden tot blessures bij het paard of ernstige verwondingen.

Een ander veel voorkomend probleem is dat er vergeten wordt dat een paard een groepsdier is. Het moet met soortgenoten in de wei kunnen staan en is niet bedoeld om alleen te staan (behalve op stal).

Dit zijn de twee meest voorkomende problemen. Ik kan nog uren doorschrijven over ander veel voorkomend leed (vachtverzorging (incl. hoeven), juiste voedsel, aandacht, enz.) maar dat doe ik niet.

Mijn vraag aan jullie is om dit onderwerp te bespreken en bespreekbaar te houden. Voor tips of vragen kun je mij altijd bereiken. Ook ben ik benieuwd naar jullie ervaringen wat dit betreft.

Dit bericht is niet geschreven om alle paarden liefhebbers over een kam te scheren. Ik zelf rij al bijna een kwart eeuw paard en doe dit met veel plezier. Ik weet ook dat er vanwege mijn drukke leven geen eigen paard in zit maar ik zie wel wat voor plezier een paard een leven kan geven.

Een paard koop je niet voor even maar koop je voor minimaal 20-30 jaar!

If you enjoyed this article, Get email updates (It’s Free)

2 reacties op “Even iets anders: Dierenleed bij paarden

  1. Hallo Cassie, ik kwam even een kijkje bij je nemen vanwege de weblogmeeting in Lelystad. :-)
    Zelf heb ik een kat, rij meer dan dertig jaar paard (recreatief) en doe vrijwilligerswerk in ons plaatselijke dierenasiel (Almere).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>