12 juni 2011. Een bijzondere dag

Gisteren, eerste pinksterdag, had ik een dagdienst gereden. Het zou een bijzondere dag worden. In totaal maar vier ritjes maar toch intens.

De eerste melding kwam binnen rond 09:30. Deze melding betrof een jonge kraai die eventjes niet goed had opgelet bij zijn vliegtraining. Hij kon niet meer ontsnappen uit een tuin. Nadat ik het wat hoger op het dak van een schuurtje had gezet vloog hij bijna direkt weg.

 

(Het volgende deel kan heftig zijn!)

 

Onderweg terug naar huis kwam de tweede melding binnen. Een van de dierenasiel honden (Rambo) moest naar de dierenarts voor een onderzoek. Een negative uitslag van dit onderzoek zou voor Rambo het einde betekenen. Toen ik de hond zag, en de dierenarts zag dit ook, was de uitkomst van het onderzoek niet meer van waarde. Rambo was duidelijk niet happy meer en leide enorme pijnen. Hij vertoonde een apatische uitstraling. Na overleg met het dierenasiel is besloten om Rambo niet meer pijn te laten lijden.

Voor mij maakte deze dag dit bijzonder. Ik was nog nooit (aktief) aanwezig geweest bij de euthanasie van een hond. Door dat de tijd het toestond heb ik dit proces van begin tot einde mogen meemaken. Nadat Rambo de eerste spuit toegedient had gekregen, duurde het ongeveer 10 minuten voordat hij in een coma was. Tijdens het begin van dit proces maakte hij op een bijzondere manier contact met mij. Het leek alsof hij wilde bedanken voor deze 'gift'. Dit vond ik erg bijzonder. Na 10 minuten volgde de tweede prik waarbij zijn hart snel stopte. In dit werk ben ik inmiddels regelmatig (aktief) betrokken geweest bij een euthanasie van een dier. Ik weet dus wat het allemaal inhoud. Om zo dichtbij een euthanasie mee te maken was voor mij erg bijzonder. Niet dat het leuk is maar in dit geval was het niet doen juist inhumaan geweest.

 

 

 

(Einde heftige stuk)

 

Het was inmiddels 14:30 geweest en sindsdien was ik niet meer thuis geweest. Het zou ook nog eventjes duren voordat ik thuis zou komen.

De derde melding betrof een gevonden kat. Deze was bij mensen komen aanlopen. Helaas, nog voordat ik ter plaatse was, bleek de kat andere plannen te hebben en ontsnapte weer. Kennelijk voelde het aankomen dat ik langs kwam :).

Na deze melding kon ik helaas meteen weer doorrijden voor de volgende (en laatste melding). Dit betrof een melding in opdracht van de politie. Zoals bekend doe ik daar geen verdere mededelingen over.

Tegen 16:00 was ik eindelijk eventjes thuis. Anderhalf uur later gaf ik de dierenambulance aan degene die mij zou aflossen en kon ik naar huis om uit te rusten van deze intense, maar ook zeer 'mooie' dienst.

 

If you enjoyed this article, Get email updates (It’s Free)

2 reacties op “12 juni 2011. Een bijzondere dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>