18 juni 2011

Vandaag zou een rustige zaterdag dienst worden. De weersvoorspelling voor het weekeinde waren niet al te gunstig dus dat geeft een grote kans dat het ook rustig is op de dierenambulance. In totaal waren er vier ritjes.

De eerste melding betrof een zwerfkat die zich zou verstoppen in een garage bij mensen thuis. Toen ik daar aankwam trof ik geen zwerfkat aan. Deze was 'gevlogen'. Omdat het nogal een wilde zwerfkat leek volgens de melder, heb ik de mensen geadviseerd om een vangkooi te laten plaatsen. Dit zouden ze in overweging nemen.

De tweede melding betrof ook een zwerfkat. Deze kat had niet zomaar de neiging om weg te spurten als er mensen in de buurt kwamen. Deze zwerfkat lag gewoon lekker te slapen bij de mensen waarbij zij, het was een poes, naar binnen was gelopen. De kat had een chip maar helaas waren de telefoonnummers welke in de chip database stonden niet te bereiken. Ik heb deze kat daarom maar afgeleverd bij het dierenasiel. Daar bleek de eigenaar zich al telefonisch gemeld te hebben en kon hereniging snel plaats vinden.

Het bevrijden van een vogeltje, in dit geval een ekstertje, is een niet alledaags terugkerend ritje. Deze ekster was het trappenhuis van een flat binnengevlogen en kon de uitgang niet meer vinden. Nadat ik deze gevangen had, en gecontroleerd had of de vogel verwondingen had, heb ik deze vrijgelaten.

Mijn laatste melding was er eentje die op weg er naar toe werd afgemeld.

If you enjoyed this article, Get email updates (It’s Free)

2 reacties op “18 juni 2011

  1. Hallo Cassie, ik kwam even een kijkje bij je nemen vanwege de weblogmeeting in Lelystad. :-)
    Zelf heb ik een kat, rij meer dan dertig jaar paard (recreatief) en doe vrijwilligerswerk in ons plaatselijke dierenasiel (Almere).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>