10 juli 2011

Een mooie zondag zou het worden. Lekker weer maar toch lekker rustig.

Mijn eerste rit bracht mij bij een jonge kraai. Kennelijk had die niet goed opgelet tijdens de vlieglessen van zijn ouders want het was ergens tegenop gevlogen en daardoor wat gehavend. Niets ernstigs maar voldoende om het toch maar eventjes naar het vogelhospitaal te brengen.

Een kat die 21 jaar heeft mogen worden werd mijn tweede rit. Deze kat was thuis vredig ingeslapen.

Nadat ik de overleden kat had afgelegd kwam ik op de terugweg een vos tegen die hinderlijk het verkeer stond te regelen. Deze heb ik veilig de duinen in weten te loodsen. Zo'n vos kan een groot gevaar opleveren voor het verkeer. Snel handelen was dus een noodzaak.

Ik reed net de parkeerplaats van mijn huis op toen de telefoon wederom ging. Een vogeltje zou in een vliegenvanger, zo'n plak ding, gevlogen zijn en daar gehavend uit zijn gekomen. Toen ik het vogeltje, een mus, wilde pakken, vloog het weg.

De laatste rit van de dag eindigde helaas met een bezoekje aan de dierenarts. De melding betrof een gewonde egel. Toen ik ter plaatse kwam zag ik eigenlijk al dat het beestje niet meer te redden was. Deze heb ik dus humaan laten inslapen.

Ondanks dat het qua ritten redelijk rustig was, was ik toch relatief druk bezig. De afstanden tussen de ritten waren vandaag behoorlijk. Ik woon ongeveer een half uur met de auto vanaf het dierenasiel en als je een paar keer dus heen en weer hebt gereden, is de tijd zo om.

If you enjoyed this article, Get email updates (It’s Free)

3 reacties op “10 juli 2011

  1. Jammer dat je gestopt bent bij de dierenambulance, maar ik kom je dan nog wel eens tegen op het asiel, kunnen we daar gezellig koffie drinken.

  2. Die vos heb je even mooi terug gebracht, maar ja moet die ook maar niet het verkeer gaan regelen… ;) Leuk verslag zo… en dankzij jouw belevenissen, heb ik onlangs een leuk verhaal geschreven… over kat(ten)… ;)

  3. Rustig/druk … is eigenlijk niet zo belangrijk, waar het om gaat is dat je werk doet waar je je hart en ziel in stopt en dan is het zeer volwaardig besteedde tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>