29 en 31 juli 2011

Vanwege mijn aanstaande vakantie, deze week vertrek ik nog voor twee weekjes Italixeb :), heb ik een extra dienstje gedraaid. Je kunt wel merken dat het vakantie seizoen begonnen is. Het is rustig op de weg.

Op 29 juli had ik vier ritjes.

Het eerste ritje bracht mij bij een gevonden kat. Deze bleek na chipcontrole 300 meter verderop te wonen. De mensen waren op vakantie in het buitenland en de buren zorgde voor de kat. Ik heb de buren maar het advies gegeven om de kat binnen te houden voorlopig. Het was nog een vrij jonge kat, van nog geen jaar. Deze willen graag op avontuur.

Een diertje welke ik niet vaak tref tijdens mijn diensten, dit zou de derde worden, was een vleermuis. Deze had zich in een kantoorkantine verschanst tussen de koffie drinkende medewerkers. Deze waren daar uiteraard niet echt van gediend dus heb ik het de weg naar buiten gewezen.

Een niet zo lieve zwerfkat, die geen chip had, werd mijn volgende klusje. Omdat er geen eigenaar te traseren was heb ik deze naar het dierenasiel gebracht.

Een gewonde duif, die gevonden was door een collega van de dierenambulance, was mijn laatste rit voor die dag. Deze heb ik afgegeven op het vogelhospitaal.

31 juli had ook vier ritjes. Drie vogeltjes en een overleden kat.

Ik begon die dag om 09:00. Mijn eerste ritje kwam pas tegen 13:30 binnen. Dit was een gewonde duif. Een ritje naar het vogelhospitaal later kreeg ik wederom een melding van een vogel. Ditmaal een gewonde kraai. Na eventjes zoeken tussen de struiken kon ik deze kraai te pakken krijgen. Dit bracht mij nogmaals naar het vogelhospitaal.

Het derde ritje bracht mij helaas weer naar het vogelhospitaal. Bij de receptie van een verzorgingstehuis lag er een gewonde duif op mij te wachten. Dit was een prachtig verzorgingstehuis met een mooie lokatie.

Het laatste ritje was meteen de minst leuke van de dag. Een wat oudere man kwam terug van een dagje weg en vond bij terugkomst zijn kat dood in de keuken. Deze kat heb ik dus opgehaald en afgelegd.

Ik wens al mijn lezers een fijne zomer. Eind augustus ben ik weer present.

If you enjoyed this article, Get email updates (It’s Free)

6 reacties op “29 en 31 juli 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>