Drukke zomer tot nu toe

Eindelijk maar weer eens een post van mij. Een drukke zomer en een hectisch leven maken dat ik weinig energie in het schrijven van weblog stukjes steek. Ik wou dat het anders was.

De afgelopen drie maanden heb ik tijdens mijn diensten bij de dierenambulance 140 dieren ‘behandeld’. Hiervan waren er 85 vogels.

Een aantal keer kwam het voor dat ik 11 ritten had tijdens een dienst. Dit blijft nog steeds mijn record aantal inzetten tijdens een dienst.

Een aantal bijzondere vogels zijn tijdens mijn diensten voorbij gekomen:

Een havik. Deze kon ik niet zelf meenemen, veel te gevaarlijk, en heb ik overgedragen aan een valkenier.

Een winterkoning. Dit is een zeer kleine vogel en uiterst zeldzaam. Wordt met uitsterven bedreigd. Er leven namelijk nog maar een paar duizend van in Nederland.

Tijdens de zomermaanden komt dump ook regelmatig voor. Dit heb ik mogen ervaren toen ik drie cavia’s in mijn handen gedauwd kreeg. Gelukkig heb ik ze direct naar een gespecialiseerde opvang gebracht waar ze wel een liefdevolle verzorging krijgen.

Het zoeken naar een betaalde baan is de laatste tijd steeds moeilijker geworden. De economie helpt niet mee en mijn gemoedstoestand helpt ook niet. Gelukkig weet ik mij sterk te houden.

If you enjoyed this article, Get email updates (It’s Free)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>